filosofia

Des del 2004 en què Martí Ferré i Agnès Simon fundaren Bildi Grafiks, estem oferint els nostres serveis de disseny gràfic.Amb rigor però informalitat encarem els projectes intentant aportar alguna cosa més que un disseny correcte i net. Cada cas és una oportunitat per fer quelcom especial, interessant i sobretot atemporal, complint al màxim amb l'objectiu comunicatiu que té cada projecte. L'esperit fresc i innovador es combina amb l'experiència i la responsabilitat per fer un disseny encertat, donant com a resultat peces amb alts graus d'experimentació.


L'alt nivell d'exigència ens ajuda a créixer cada dia més podent assumir reptes nous. La tranquil·litat i l'aire pur són essencials per poder fer un disseny net i amb potència. No ens agraden les presses, no ens agrada treballar sota pressió, necessitem temps i espai per poder sentir i pair cada projecte tal i com es mereix. Un millor entorn significa uns millors proyectes.


Realitat creativa vs Llibertat creativa.
La realitat creativa és una manera de fer o entendre la nostra feina en el camp del disseny gràfic. Concreta la nostra posició/relació amb la idea de "llibertat creativa" tant sol·licitada pels estudis de disseny: "per treballar volem llibertat creativa". Sovint aquesta idea es pot interpretar, o s'interpreta, en el sentit d'una mena de "dictadura del disseny", on el més important és l'ego del dissenyador, obviant les necessitats reals, mesclant els conceptes d'art i disseny. Als dissenyadors ens agrada sentir-nos artistes d'alguna manera. Però no, nosaltres resolem problemes i plantegem solucions reals, factibles, que aporten una millora a la peça o projecte. Aleshores, aquesta idea de "realitat creativa", és com l'apologia màxima de que hem de viure creativament. No estem en un món apart, formem part de la realitat i intentem adaptar-nos-hi creativament.


L'altra idea és "creativitat"; és una paraula que en certa manera és pedant, doncs autoanomenar-se "creatiu" implica, en certa manera, que la resta de mortals no ho són, de creatius. Entenem la creativitat com a orígen de la vida: sense creativitat no hi ha vida i viceversa. Així doncs, la creativitat és el goig, el plaer de l'existència, la realització màxima. Quan els humans estem feliços la creativitat desborda, quan la infelicitat inunda les nostres vides, la creativitat desapareix i apareix la monotonia, la impersonalitat, la grisor, la uniformitat. Cal lluitar i perseverar en tenir les necessitats vitals resoltes, satisfetes, i la creativitat (la vida) floreix sense límits, i el millor del cas: encertadament.


Així doncs, la nostra manera d'entendre el disseny, i la vida, és certament desenfadada, però alhora responsable, responent dels nostres actes, assumint responsabilitats, mullant-nos, cercant maneres alternatives per resoldre les situacions i problemes que es van presentant.Per treballar demanem/exigim una "realitat creativa" és a dir, una realitat vital, feliç, lliure de prejudicis i idees preestablertes. Volem dels nostres clients i col·laboradors vitalitat i felicitat, és a dir, creativitat.Només així aconseguirem solucions creatives pels problemes (projectes) reals.


faq

On està situat Bildi?

Bildi Grafiks està situat en una masia del Penedès, a: 0,5h de Barcelona, 1,5h de Madrid, 3,5h de Berlin, 3h d'Amsterdam, 2,5h de Paris, 3h de Londres. Bildi Grafiks està situat a 2 segons via skype.

 

Què he de fer si vull treballar amb Bildi?

Si vols que ens encarreguem del teu projecte o que t'assessorem, estàs al web adequat. Ràpidament envia'ns un correu electrònic o truca'ns per telèfon o skype i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

 

Si vull treballar a Bildi què he de fer?

Si ets així d'inconscient, has d'anar al container "empresa" i omplir el formulari que t'apareixerà clicant el botó de l'endoll. Nosaltres rebem diàriament moltes peticions de treballar amb nosaltres i sovint no podem donar resposta a tothom; disculpa'ns i sàpigues del cert que guardarem la teva informació i la tindrem en consideració. Si encaixa amb les necessitats i perfil de l'estudi ens posarem en contacte amb tu. Actualment ens interessen perfils multimèdia i animació.

Bildi Grafiks és en un context perifèric respecte els grans centres de disseny i de negoci. Hem pensat alguna vegada que cal estar a la gran ciutat? La gran ciutat ens referim Tokio? En un món globalitzat, interconnectat, encara hi ha gent que pensa així? Barcelona és “la ciutat”? Londres és “la ciutat”? on és el centre del món? I el centre del disseny?  Francament no entenem que encara hi hagi gent que esculli un estudi de disseny per si té una oficina a “la capital” o no, quan l’important és el com, no l’on…

 

Quina relació mantenim, amb els nostres clients?

Sonarà a eslogan, però el cert és que més que clients tenim amics. Això entenem que és perquè el tracte amb nosaltres és molt desenfadat, sense formalismes artificials… nosaltres de moment no hem fet cap tipus de tasca comercial, els clients ens vénen pel boca a boca o a través d’altres amics, clients, etc. això fa que la hipocresía que es desprèn de tota tasca comercial (voler quedar bé, manifestar-se segur, fer veure que es ténen les idees clares…) s’elimini i per tant la relació sigui fluida, d’iguals a iguals. Nosaltres respectem profundament les opinions dels clients; de la mateixa manera els nostres clients han de respectar les nostres i confiar en nosaltres, que per això han vingut a trobar-nos…


Quins són els aspectes que defineixen i diferencien la nostra manera de dissenyar?

Per nosaltres, el disseny no és només la nostra professió, és la nostra filosofia de vida. Amb rigor però informalitat encarem els projectes intentant aportar alguna cosa més que un disseny correcte i net. Cada projecte és una oportunitat per fer quelcom especial, interessant i atemporal, complint al màxiim amb l'objectiu comunicatiu que té cada projecte. L'esperit fresc i innovador el combinem amb l'experiència i la responsabilitat de fer un disseny adequat, donant com a resultat peces amb alts graus d'experimentació. L'alt nivell d'exigència ens ajuda a créixer cada dia més podent assumir reptes nous. No ens agraden les presses, no ens agrada treballar sota pressió, necessitem temps i espai per poder sentir i pair cada projecte tal i com es mereix.

 

Com afrontem els projectes definits pel contingut visual i per la connotació artística?

La solució a un projecte amb un contingut visual i connotacions artístiques, per una banda s’ha de cenyir a respectar i potenciar l’obra publicada, i per altra ens ha de permetre llibertat creativa; això no és contradictori i és el principi de respecte entre dues parts: si nosaltres respectem la feina d’altri, volem que se’ns respecti la nostra, i la nostra feina té un component conceptual i de recerca important, sempre amb l’objectiu de crear una peça especial per realçar el contingut.


Com afrontem els projectes definits per un objectiu comercial?

Nosaltres oferim solucions que alhora són respostes estratègiques per aconseguir productes de qualitat. Els nostres coneixements i experiència ens permeten enfocar de manera alternativa, sensata i responsable socialment i creativament, els problemes plantejats. Porta'ns els teus millors i agosarats projectes i que el món es prepari!


BILDI GRAFIKS
 


Música
Identitat
Catàleg
Exposició
Envàs
Tipografia
Editorial
Cartell
Senyalètica
merchandising
fulletó
Bossa comercial
Flyer
Varis
botiga
app

filosofia
faq
Contactar
Treballar
PUBLICACIONS
Best of European Design and Advertising 2004 ADC*E // Best of European Design and Advertising 2005 ADC*E // Best of European Design and Advertising 2006 ADC*E // Best of European Design and Advertising 2008 ADC*E // Best of European Design and Advertising 2009 ADC*E // Editorial / Made in Spain Index Book // esc ¡entra en el diseño español! Actar // esc -enter spanish creativity- Actar // étapes: diseño y cultura visual, 12 Gustavo Gili // Inout & Friends nE yOUNG // International Yearbook Communication Design 2009/2010 Red Dot Edition // International Yearbook Communication Design 2010/2011 Red Dot Edition // Laus 01 Actar // Laus 02 Actar // Laus 03 Actar // Laus 04 Actar // Laus 05 Actar // Laus 06 Actar // Laus 07 Actar // Laus 08 Actar // Laus 09 Actar // Laus 2010 Actar // Logos made in Spain Index Book // Select D Graphic Design from Spain Index Book // Select E Graphic Design from Spain Index Book // Select G Graphic Design from Spain Index Book // Select H Graphic Design from Spain Index Book // Select I Graphic Design from Spain Index Book // Selected A Graphic Design from Europe Index Book //
CLIENTSLOCALITZACIÓ
BIldi Grafiks SL.
General Prim 4, 3-1
E-08720 Barcelona.

T. 0034 938921827. info@bildi.net.
skype:bildigrafiks

Veure mapa
SOCIS
Martí Ferré Carreras
Agnès Simon Udina